Beweging

Sportief buitenspelen kan gewoon in jouw eigen tuin

Lekker actief en in beweging blijven kan soms een hele opgave zijn. Vooral wanneer de sportscholen dicht zijn en grote evenementen nog even op zich laten wachten. Zelf los je het op door een stuk te gaan hardlopen. Maar voor jonge kinderen kan het echt een hele opgave zijn om van hun energie af te komen. In deze blog lees je de leukste tips over hoe jij jonge kinderen actief en in beweging kan houden, gewoon in je eigen achtertuin.

Lekker springen op je eigen tuin trampoline

Een van de leukste dingen om te doen en tevens ook een actieve en sportieve bezigheid is het springen op een trampoline. Tijdens het springen gebruik je bijna alle spiergroepen. Gemiddeld gezien verbrand je 55 calorieën per 10 minuten trampolinespringen! Zorg er wel voor dat jij een veilige trampoline gebruikt die is voorzien van een veiligheidsnet en een dikke trampoline rand. Je wilt tenslotte geen ongelukken terwijl je aan het springen met. Afhankelijk van de maximale belasting is trampolinespringen geschikt voor alle leeftijden!

Verken de wereld met jouw eigen stuntstep

Samen met je vriendjes op straat of in het skatepark de coolste trucs maken is toch het leukste wat er is. Stunten op de stuntstep is een hele intensieve bezigheid die zowel door jongens als meisjes leuk wordt gevonden. Kies altijd een stuntstep die voldoende groot is voor jou, een met een verstelbaar stuur en met gelagerde wielen. Zo weet je zeker dat je er langere tijd van kunt genieten. 

Waterpret voor iedereen met jouw eigen opzetzwembad

Meer op zoek naar wat actiefs voor het hele gezin? Wat dacht je van een megagroot zwembad met pomp en filter, voor in de achtertuin. Opzetzwembaden kun je kopen in afmetingen tot wel 6 meter lengte. Kies altijd voor een complete zwembad set inclusief pomp, filter, slangen, grondzeil en afdekzeil. Maak het af met een PH-waarde test set en je bent klaar voor een zomerlang waterpret.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.