Gezondheid

Alles wat je moet weten over macadamianoten

De macadamianoot, waarschijnlijk ken je het wel, maar dit is niet per se een hele toegankelijke noot. Dat komt omdat deze noot best prijzig is. Noten die meer bekend zijn, zijn de walnoten, cashewnoten en de hazelnoten. Maar dat maakt deze noot niet minder lekker, ze zijn juist om te smullen! Wat weet jij al over deze noot? Alles wat je moet weten over de macadamianoot lees je in deze blog.

Waar komt deze noot vandaan?

De macadamianoot is afkomstig uit Australië, waar deze noot ontdekt is door een ontdekkingsreiziger genaamd MacAdam. De noot wordt dan ook steeds populairder en is zelfs gecultiveerd in Zuid-Afrika, Hawaï en Midden-Amerika. Dat de noot wat duurder is dan andere noten, komt omdat het moeilijker is om te kraken. Dit komt door de harde dop. Macadamianoten zijn natuurlijk heerlijk uit het vuistje, maar wat dacht je ervan om ze te combineren in heerlijke gerechten? Noten kunnen een prima alternatief zijn voor vlees. Door noten toe te voegen aan een salade, zorg je toch voor een heerlijke bite. Daarnaast voeg je ook nog eens een handjevol vitamines en mineralen toe aan je salade. 

Macadamianoten zijn goed voor je gezondheid

Een handje macadamianoten zijn super goed voor je gezondheid. Ze zitten namelijk boordevol goede vetten en vitaminen. Vaak wordt er gedacht dat noten not done zijn als je op dieet bent, maar het tegendeel is waar. Er wordt namelijk gezegd dat noten veel calorieën bevatten. Een handje noten per dag is geen probleem. Ze stimuleren juist de vetverbranding. De vetten die de noot bevat, zijn voornamelijk onverzadigde vetten en die zijn juist goed voor je gezondheid. Je lichaam heeft onverzadigde vetten nodig. De noot wordt ook wel ‘brain food’ genoemd, omdat de vitamines en mineralen die de noot bevat, goed zijn voor je hersenen. 

Macadamia noten zijn in allerlei soorten te verkrijgen. Zo kun je ze gebrand kopen, ongebrand, maar ook gezouten en ongezouten. Ongezouten en ongebrand is het meest gezond. Bij het branden van noten kunnen vitamines namelijk verloren gaan. De noot is eigenlijk van alle markten thuis! Lekker om ’s ochtends als ontbijt door je yoghurt te doen, ’s middags door de salade of ’s avonds als snack. Je kunt het zo gek niet bedenken, de macadamianoot past overal bij. Noten kopen is dus altijd een goed idee. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.