Gezondheid

Gezond leven

Gezond leven willen we allemaal. Maar het gaat niet altijd even gemakkelijk. Soms heb je een extra zetje in de goede richting nodig om een gezonde levensstijl weer op te kunnen pakken. Een manier om je wat gezonder te voelen is bijvoorbeeld met een gembershot. Gember heeft allerlei waardevolle eigenschappen die kunnen bijdragen aan een gezond lijf. Je kunt ook kiezen voor een hele detox kuur. Daarmee ontgift je je lijf en kun je met een schone lei beginnen.

Waar gember goed voor is

Een gembershot kan je een energie boost geven. Maar gember heeft meer te bieden dan dat. Het wordt niet voor niets vaak gebruikt in thee wanneer je ziek bent, gember is namelijk antibacterieel en ontstekingsremmend. Daarmee is het ook goed voor je weerstand. Gember kan je immuunsysteem positief beïnvloeden en je spijsvertering bevorderen. Daarnaast helpt het ook om je lichaam beter voedingsstoffen op te laten nemen. Met een gembershot geniet je dus al snel van al deze voordelen. Maar zorg dat je er niet meer dan twee of drie per dag neemt. Ook als je bloedverdunners gebruikt, kun je beter geen gembershot nemen. Gember verdunt namelijk ook je bloed. 

Waar een detox kuur goed voor is

Een detox kuur is een tijdelijke kuur waarbij je je lijf ontgift. Het helpt soms bij afvallen, met name omdat je geen ongezonde dingen meer eet of drinkt tijdens zo’n kuur. Je krijgt ook minder koolhydraten binnen en dat kan helpen om je na de kuur sneller een vol gevoel te geven. Een detox kuur kan 1 dag tot 7 dagen duren. Tijdens de kuur kun je kiezen of je alleen maar sapjes neemt of kiest voor het combineren van een gezonde(re) levensstijl met sapjes als boost. Je focust je op je gezondheid voor een beperkte periode om het daarna gemakkelijker te maken je vast te houden aan een gezonde(re) levensstijl. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.