Inspiratie

Een koekenpan mag niet ontbreken in jouw keuken

Het is mogelijk dat je pannen aan vervanging toe zijn, dan kom je aan het kijken naar een nieuwe pan. Er zijn allerlei verschillende soorten pannen, om jou een handje te helpen in met je keuze vertel ik welke pannen er niet mogen ontbreken in jouw keuken.

Koekenpan

Veel mensen gebruiken dagelijks een koekenpan voor het bereiden van gerechten. Deze pan is te gebruiken voor veel verschillende gerechten dankzij  de antiaanbaklaag. Vaak wordt deze pan gebruikt voor aardappelschijfjes, vlees en pannenkoeken. Een koekenpan mag dus niet ontbreken in jouw keuken.

Wokpan

Hou je van oosterse gerechten? Dan is het mogelijk deze gerechten te bereiden met een koekenpan, maar oosterse gerechten smaken net dat ene stukje beter wanneer je deze bereidt in een wokpan. Deze wokpan is bolvormig, dit maakt hem uitstekend om bijvoorbeeld groente in te wokken. Voor dit soort gerechten is de wokpan dus beter dan een koekenpan.

Braadpan

Om kip of schnitzel te bereiden gebruiken veel mensen een koekenpan. Maar een koekenpan is niet geschikt voor iedere vleessoort. Om bijvoorbeeld een stoofpotje te bereiden is het van belang om een braadpan te gebruiken zodat het vlees niet te snel droog wordt. In een koekenpan wordt het vlees al snel droog. 

Kookpan

Een kookpan is de basis binnen de keuken, een kookpan is heel anders dan een koekenpan. Deze pan komt in allerlei verschillende formaten, maar wat kan je er nou eigenlijk mee? Van het koken van groentes, aardappelen en past tot het bereiden van een soep. Een kookpan is meestal voorzien van twee handgrepen, in tegenstelling tot de steel van een koekenpan, waardoor het eenvoudig is de pan van de keuken naar de eettafel te verplaatsen.

Steelpan

Een steelpan lijkt op een manier een beetje op een koekenpan, echter wordt de steelpan voor hele andere dingen gebruikt. De steelpan is ideaal voor het opwarmen van sauzen of het koken van eieren. Deze pan wordt gekenmerkt door zijn platte bodem, hoge wanden en een steel, hierdoor wordt afgieten met één hand erg makkelijk.

Grillpan

Grillpannen hebben meestal een dikke bodem en zijn robuust, ook deze pan heeft weer wat weg van een koekenpan. Door zijn dikke bodem behoudt de grillpan tijdens het grillen een hoge temperatuur. Waardoor jouw vlees of groente een knapperige buitenkant en een mooie grill-structuur krijgt. Zelfs met weinig boter of olie, dit komt doordat de ribbels in de pan ervoor zorgen dat het gerecht niet direct in contact komt met het bakvet. Dus het gebruik van de grillpan is ook nog eens gezond. De ribbels en de dikke bodem van de grillpan onderscheiden dus een grillpan van de koekenpan.

Pannenkoekpan

Deze pan is bijna identiek aan de koekenpan, in feite is het een koekenpan die is aangepast voor het maken van pannenkoeken. Dankzij de platte bodem en de lage rand was het nog nooit zo makkelijk om pannenkoeken te bakken. Met deze pan is het heel eenvoudig om pannenkoeken te flippen, ook de dunste en krokantste pannenkoeken zijn geen probleem met een pannenkoekpan. Het bakken van pannenkoeken kan in principe ook in een koekenpan, maar deze pan maakt het veel eenvoudiger.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.