Inspiratie,  Recepten,  Uncategorized

3 whisky’s die het proberen waard zijn

Whisky is de sterke favoriet van veel mannen. De drank bevat veel alcohol en heeft een sterke uitgesproken smaak. Het vereist veel vakmanschap van fijnproevers en een heerlijke whisky te stoken. De echte kenners zullen dan ook het verschil in kwaliteit tussen verschillende whisky’s proeven. De onderstaande 3 whisky’s worden geprezen door fijnproevers en zijn dus zeker het proberen waard.

Old Forester

De stokerij Old Forester maakt zowel rye als bourbonwhisky. De originele Old Forester is een favoriet voor het maken van cocktails. Old Forester begon met het maken van rye whisky in 1870, en het is heel karakteristiek. Het heeft karameltonen en fruitige hints van banaan en citroen. De batch uit 1910 is erg aan te bevelen. Dit is een nieuwere uitgave die verouderd is in een tweede vat dat zo ver verkoold is dat het uit elkaar zou vallen, werd het niet bij elkaar gehouden door ijzeren banden. Het is echt rokerig, met een heerlijke tonen van chocolade.

Westland

Westland maakt ook een single malt whisky die erg populair is. Het is een unieke gerstmix met vijf moutsoorten die bestaat uit Westlands originele Washington Select Pale Malt, Munich Malt, Extra Special Malt, Pale Chocolate Malt en Brown Malt. Deze Single Malt is ook een geturfde whisky, wat betekent dat de mout wordt gedroogd en gerookt boven een turfvuur. Het smaakprofiel wordt door de stokerij beschreven als ‘smeulend mos, gevlamde sinaasappelschil, geroosterde bakbananen, kampvuur, geroosterde pistachenoten en groene kruiden.

E.H. Taylor

E.H. Taylor Bottled in Bond kan moeilijk te vinden zijn.  De Single Barrel versie is aan te bevelen aan mensen die de voorkeur geven aan een lichtere whisky. De meest prominente smaken zijn esdoorn, honing en hout, met een vleugje donkerdere, peperige kruiden. Bourbon is over het algemeen aan de zoetere kant van whisky, net zoals maïs zoeter is dan rogge. Denk aan maïsbrood in vergelijking met roggebrood, of zelfs witbrood. De whisky van E.H. Taylor krijgt ook een mooie vanillezoetheid van de verkoolde eikenhouten vaten.

Voor nog meer blogs over mannelijke zaken zijn de blogwebsites Mannendirect.nl en Mannenfocus.nl erg aan te raden. Vergeet niet een lekker whisky voor jezelf in te schenken terwijl je leest!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.