Manuka honing kopen bij de honingwinkel
Tips

Manuka honing kopen bij de honingwinkel

Voor de beste manuka honing moet je zijn bij honingwinkel.nl. In deze online webshop kun je naast andere hele goede honing ook Manuka honing kopen. In de webshop van honingwinkel.nl kun je kiezen uit een breed assortiment van honingen. Honing is niet alleen lekker in verschillende gerechten, het kan ook genezend werken en een goede vervanger zijn voor suiker die ook nog gezonder is. Je kunt in de webshop veel verschillende honingen vinden zoals streekhoning, biologische honing, koninginnebrij en dus ook Manuka honing. Wat is dan manuka honing?

Wat is manuka honing?

Manuka honing is een soort honing die verkocht wordt in de webshop van Honingwinkel.nl. Manuka honing is een monoflorale honing afkomstig van de manukaboom. Het is een bekende honing en staat vooral bekend om een genezende en zuiverende werking. De manukaboom kun je vinden in Nieuw-Zeeland en Australië op verschillende eilanden en delen van de landen. Bijen verzamelen dus de nectar uit de manukaboom en maken hier dan honing van. Manuka wordt ook wel tea-tree genoemd. Dit komt omdat iemand ooit de bladeren van de Manuka boom heeft gebruikt om thee mee te maken. In Nederland is tea tree een middel dat in veel winkels wordt verkocht en dit is dus ook een bekendere naam.

Waar kun je manuka honing bij of voor gebruiken?

Manuka honing staat vooral bekend om een schimmeldodende en antibacteriële werking. Zo wordt het ook wel gebruikt als tea tree olie om oneffenheden op de huid weg te krijgen. Ook kan het goed werken tegen wondjes op de huid en de verzorging hiervan. Door middel van een beetje manuka honing of tea tree olie op je huid te smeren ga je bacteriën en infecties tegen of verhelp je ze. Het is dus niet echt bedoeld om in recepten te gebruiken, zoals bij andere honingen dit wel kan. Wel kun je het in de ochtend innemen een tijdje voor je gaat eten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.