Beweging,  Gezondheid,  Inspiratie

Deze vragen krijgt een personal trainer het meest

Veel Nederlanders willen graag meer sporten. Toch lukt het niet altijd om een fijne sportroutine op te bouwen. Hiervoor zijn echter immers te veel vragen. Want hoe vaak moet je nu echt sporten per week? En doe je dat best ‘s ochtends of ‘s avonds? In dit artikel geeft een Personal training (Amsterdam) antwoord op je vraag. 

1.Moet ik ‘s ochtends of ‘s avonds sporten?

Het antwoord op deze vraag ligt heel erg samen met jouw persoonlijke levensstijl en ritme. Kies een moment wat het beste in jouw planning past. Houd hierbij rekening met het feit dat je niet goed in slaap valt als je 2 uur van tevoren nog sport. Ga jij rond 11 uur naar bed, sport dan niet meer na 9 uur. 

2.Hoe lang moet een sportsessie duren? 

Ook op deze vraag is geen standaard antwoord. Inspanning telt namelijk. Voor veel mensen is tijd een groot struikelblok als het gaat om trainen. Toch hoeft dat niet zo te zijn. Er is namelijk altijd een sportschool binnen een paar minuten van je huis en ook een training van 20 minuten is een training. 

3.Begin je met cardio of kracht?

Om zo efficiënt mogelijk te trainen, begin je met kracht en dan pas cardio. Tijdens een cardiotraining verbruik je namelijk veel energie. Als je daarna nog krachttraining wilt doen, ben je waarschijnlijk te moe om de oefening perfect uit te voeren. Hierdoor gaat de kwaliteit van je training achteruit. Sport jij vaker? Splitst de twee trainingen dan. De ene dag cardio, de andere krachttraining.

4.Hoever kan ik gaan tijdens een training? 

Je kunt vaak meer dan je denkt tijdens een training. Toch is het belangrijk dat je je lichaam ook de kans geeft om te herstellen. Het is dus niet aan te raden om je grenzen op te zoeken door urenlang in de fitness te staan zweten of je te zeer te focussen op één bepaalde spiergroep. Als je de volgende dag echt pijn hebt, ben je over je grens gegaan. 

5.Hoe kan ik toch doorzetten als ik geen motivatie heb? 

Niemand is altijd gemotiveerd. En dat is ook helemaal niet erg. Maar merk je dat je moeite hebt met het vasthouden, probeer dan jezelf te focussen op het geval dat je achteraf zult hebben. Na een sportsessie ga je ongetwijfeld met een voldaan gevoel naar huis. Heb je toch een extra duwtje in de rug nodig, dan is het geen slecht idee om een personal trainer onder de arm te nemen. Waar je ook woont in, er is overal wel een sportschool te vinden. Bijvoorbeeld: personal training Amsterdam Centrum!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.