Beweging,  Gezondheid

Je conditie verbeteren, dit is hoe…

Uw fysieke conditie laat zien hoe fit u bent. Als u in goede conditie bent, zult u veel gezonder zijn dan in slechte conditie. Omdat niets belangrijker is dan uw gezondheid, is een goede conditie belangrijk. Om u te helpen uw conditie te verbeteren, hebben we enkele handige tips op een rijtje gezet.

Bouw langzaam op
Veel mensen hebben als goede voornemens in het nieuwe jaar om fit te worden, dat is een heel goed voornemen maar bouw dit langzaam op. Ga je van 0x per week naar 4x per week hardlopen, dan is de kans groot dat je zo niet doorgaat en stopt. Begin dus langzaam, het is niet alleen mentaal beter, maar ook fysiek. Als je te fanatiek begint, loop je een grote kans op blessures en als je geblesseerd bent, kun je helemaal niet sporten. Begin dus twee keer per week te sporten in plaats van vier.

Houd vol
U zult niet onmiddellijk resultaat zien. Maar als u regelmatig blijft sporten, komen de resultaten vanzelf. Als u regelmatig wilt sporten, is het het gemakkelijkst om op bepaalde dagen te sporten. Werk je bijvoorbeeld elke dinsdag en donderdag en heb je vaste dagen, dan ‘vergeet’ je het minder snel en dus makkelijker te onderhouden.

Kies een sport die bij je past
Dit advies klinkt heel voor de hand liggend, maar er zijn mensen die dat niet doen. Het verbeteren van uw conditie is een proces dat enige tijd in beslag zal nemen, dus als u het probeert in een sport die vreselijk voor u aanvoelt, is de kans groot dat u niet zult steunen. Veel mensen denken dat hardlopen de enige manier is om hun conditie te verbeteren, en daarom beginnen ze ermee, zelfs als ze het niet leuk vinden. Als je een sport beoefent die je leuk vindt, ga je veel langer mee.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.