Algemeen,  Tips

Break-up? Girl, you got this!

Een break-up overkomt waarschijnlijk iedereen wel eens. De een die gaat er makkelijk mee om, terwijl de ander kan zwemmen in haar tranen. Het blijft een lastige gebeurtenis en niemand kan er perfect mee om gaan. We blijven menselijk en gevoelig. Maar een ding moet je altijd goed onthouden, het gaat over. Het verdriet en de pijn is niet voor eeuwig, misschien zien je dat nu nog niet in maar het gaat goedkomen. Vandaag delen wij een aantal tips hoe je je sneller weer de oude kan voelen.

Cry

Wanneer je te maken hebt met een break up ervaar je veel verschillende emoties. Misschien ben je blij met de mooie momenten die je hebt gehad maar waarschijnlijk komt fit gevoel later pas. Nu overheersen de emoties verdriet, boos, onmacht, angst en nog veel meer. Dit is niet erg. Het is allemaal onderdeel van je verwerkingsproces. Als je nu je boosheid en woede uit dan krop je het niet op voor later. Het is dus belangrijk dat je je emoties niet verbergt maar je voelt zoals je voelt. Huilen mag en het zal je later gaan helpen.

Afleiding

Je mag zeker je emoties laten gaan maar zorg ook dat je genoeg afleiding hebt. Bel een vriendin voor een koffietje, een wandeling of een wijntje op het terras. Plan een weekendje weg met je moeder of ga heerlijk alleen op pad. Je kan ook hobby’s of andere dingen oppakken die je niet deed toen je nog een relatie had. Je gaat het gevoel ervaren dat je steeds meer jezelf terug krijgt en dat de wereld echt niet vergaat.

Sporten

Sporten is een van de beste dingen die je kan doen om je zinnen te verzetten. Bij een goede work-out komt er een stofje vrij in je lichaam, genaamd endorfine, die letterlijk de pijn verzacht. Ga samen met een vriend of vriendin sporten die je kan helpen om even alles uit jezelf te halen. Je gaat je lekkerder in je vel voelen en dit helpt echt bij het verwerkingsproces.

Stop met denken

Waarschijnlijk heb je al vaak nagedacht wat er mis is gegaan in jullie relatie, wat je anders had kunnen doen en hoe je het kan oplossen. Stop met denken. Het is niet alleen jouw fout, een relatie komt van 2 kanten. Het helpt niet om over te denken. Hierdoor kom je niet vooruit. De relatie is over, dus het is tijd to move on.

Tijd

Een ding die je waarschijnlijk niet gaat geloven als je op dit moment een break-up hebt maar tijd doet wonderen. Het verdriet en je pijn is niet voor altijd. Het gaat echt minder worden maar dat heeft tijd nodig. Dus gun jezelf die tijd. De een heeft er een paar maanden voor nodig en de andere een jaar. Ga door het proces op jouw eigen tempo.

Thank You boy, next

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.