Gezondheid,  Tips

De vele voordelen van het eten van pure chocolade

Hoe gezond je levensstijl of dieet ook is, iedereen heeft wel eens behoefte aan een lekkere snack. Een van de meeste gezonde snacks is pure chocolade. Cacao bevat namelijk diverse stoffen die verschillende gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Pure chocolade past dus perfect in een gezond dieet. Hierdoor kun je zonder schuldgevoel online chocolade bestellen

Hoe puurder de chocolade, hoe beter  

Cacao zit boordevol antioxidanten. Hoe puurder de chocolade is die je eet,  hoe meer antioxidanten je binnenkrijgt. Je kunt het beste kiezen voor een reep met 70 procent cacao of hoger. Chocolade met lagere percentages cacao bevatten meer toegevoegde suikers en ongezonde vetten. Hoewel pure chocolade van hoge kwaliteit een betere keuze is dan melkchocolade, is het nog steeds chocolade, wat betekent dat het veel calorieën en verzadigd vet bevat. Zorg er daarom voor dat je niet teveel chocolade per dag nuttigt.  

Pure chocolade is goed voor je huid  

Pure chocolade bevat enkele vitamines en mineralen, zoals koper, ijzer en magnesium die erg gunstig zijn voor je huid. Mangaan ondersteunt bijvoorbeeld de aanmaak van collageen, een eiwit dat ervoor zorgt dat de huid er jong en gezond uitziet. Andere mineralen, zoals calcium, helpen de huid te herstellen en te vernieuwen. Verschillende onderzoeken hebben ook aangetoond dat het hoge gehalte aan antioxidanten in donkere chocolade de huid kan beschermen tegen de krachtige UV-stralen die de zon uitstraalt.  

Pure chocolade verbetert de gezondheid van het hart  

Een van de grootste voordelen die onderzoekers noemen, is de rol die pure chocolade kan spelen bij het verbeteren van de gezondheid van het hart. Een analyse van diverse onderzoeken werd in 2015 gepubliceerd dat aangetoond dat mensen die meer chocolade per dag aten een lager risico hadden op zowel hartaandoeningen als beroertes.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.