Gezondheid,  Tips

Zo maak je je huid winterproof

De herfst staat voor de deur en dat betekent dat de temperatuur weer gaat dalen. Voor je het weet zit je weer op de fiets door de regen naar je werk en zit je ‘s avonds op de bank met de verwarming aan. Dit is best wel even wennen voor je huid. Je merkt dat je sneller last hebt van droge plekken die jeuken. Je lippen worden weer schraal en je huid wordt over het algemeen veel droger. Het is daarom extra belangrijk om aandacht te besteden aan je huid. Wij geven je vandaag een aantal tips.

Je gezicht heeft in de herfst en winter wat extra’s nodig. In de zomer gebruik je misschien een dagcrème die wat hydraterend is, maar in het najaar kan je toch beter kiezen voor wat dikkere, vollere dagcrème. Kies voor een crème met een olie erin. Dit zorgt dat de huid extra goed gevoed wordt. Je kan ook onder je dagcrème een losse olie aanbrengen.  Als je last hebt van een hele droge huid kan je een paar keer per week een olie op je huid doen voor het slapen gaan. Je ziet vanzelf dat je meer gaat stralen en de lijntjes minde zichtbaar gaan worden.

Gebruik voor je lippen een goede balsem en af en toe een keertje scrubben doet ook wonderen.

Over scrubben gesproken, dit is een hele goede manier om je huid herfst-proof te maken. Je hoeft maar 1x in de week te scrubben om resultaat te zien. Doordat je huid nieuwe huidcellen aanmaak vermindert het de droge huid. Dit heeft een positief effect op je uitstraling. Je krijgt een mooie gloed over je gehele huid.

Zorg dat je naast het verzorgen van je huid ook lekker veel water drinken en genoeg vitamines binnen krijgt. Door gebrek aan de zon, is het extra nemen van vitamine D geen slecht plan.

En laatste tip, douche niet te lang en niet te heet. Hier wordt de huid alleen maar droger van. Houd het op max 10 minuten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.