Algemeen,  Inspiratie,  Tips

Vakantietip! Deze steden moet je een keer bezocht hebben.

Tallinn, Estland

Tallinn is de hoofdstad van Estland. Tallinn staat vooral bekend om zijn oude centrum, dit centrum genaamd Vanalinn stamt voor het grootste deel uit de 13e en 14e eeuw. Vanalinn betekent dan ook letterlijk ‘oude stad’.  Het historische centrum van Tallinn staat ook op de werelderfgoedlijst van Unesco. Als je minder geïnteresseerd bent in de geschiedenis is Tallinn nog steeds een leuke bestemming vanwege de leuke terrassen en de lage prijzen.

Tokio, Japan

Tokio is de op een na grootste metropool op aarde met bijna 40 miljoen inwoners. Laat dit hoge aantal inwoners je echter niet afschrikken, Tokio is namelijk echt een stad die iedereen een keer gezien moet hebben. Het is een gigantische stad met gigantische wolkenkrabbers, grote bruggen en tegelijkertijd ook mooie tempels. Het is een geweldige plek om de hedendaagse Japanse cultuur te ervaren.

Melbourne, Australie

Als mensen naar Australië gaan is Sydney meestal hun bestemming en met bezienswaardigheden als het Sydney Opera House is dit ook niet zo gek, maar eigenlijk is Melbourne een veel leukere stad. Melbourne heeft misschien minder bezienswaardigheden maar wel veel meer sfeer. Leuke straatjes, rooftopbars en Street art zijn dingen die je allemaal kan verwachten als je naar Melbourne gaat.

Als je de stad even wil ontvluchten kan je ook altijd nog naar een van de mooie stranden rondom Melbourne, zoals Brighton beach.

Boedapest, Hongarije

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en is met 1,7 miljoen inwoners de op 7-na-grootste stad van de Europese Unie. Boedapest wordt gekenmerkt door de rivier Donau die midden door de stad heen loopt. Door deze rivier heeft Boedapest twee delen aan de ene kant ligt pest, dit is het centrum van de stad en hier kan je het bruisende uitgaansleven vinden. Aan de andere kant van de Donau ligt Boeda, dit is het rustigere deel van de stad. Boedapest is maar 2 uur vliegen vanaf schiphol en staat bekend om zijn goedkope uitgaansgelegenheden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.