Gezondheid

Waarom wijn gezond kan zijn

Witte wijn bevat een hoge concentratie antioxidanten, die kunnen helpen bij het produceren van een gezonde en stralende huid en het kan u in staat stellen om een ​​perfecte en stralende huid te krijgen wanneer deze regelmatig wordt geconsumeerd. Onderzoek heeft uitgewezen dat witte wijn veel gunstiger is voor de huid dan rode wijn. Om witte wijn in uw normale huidverzorging regime te integreren, voegt u een kleine hoeveelheid witte wijn toe aan uw vocht inbrengende crème voordat u deze aanbrengt. Bovendien helpt het drinken van witte wijn schadelijke vrije radicalen te verminderen, waardoor de kans op puistjes en huid onvolkomenheden wordt geminimaliseerd. Bij regelmatig gebruik helpt witte wijn acne en puistjes te voorkomen en verbetert het een gladde en tere huid.

Witte wijn voor ziektepreventie

Volgens onderzoek kan witte wijn sommige soorten kanker helpen voorkomen, met name darmkanker. Het bevat flavonoïden, die antioxiderende effecten hebben, vergelijkbaar met rode wijn, en die kanker kunnen helpen voorkomen. Maar het is niet alles. Zoete witte wijn werkt net zo goed als een beschermende barrière tegen borstkanker als rode wijn, blijkt uit onderzoek dat in 2002 werd gepubliceerd. Bovendien realiseren velen zich dat kanker niet het enige probleem is dat onze gezondheid in de gemeenschap aantast. Witte wijn is ook in verband gebracht met betere cognitieve prestaties en de algemene behandeling van de ziekte van Alzheimer, die meer dan 5 miljoen mensen treft. Bovendien helpt het je ook om af te vallen als je elke dag een of twee glazen witte wijn drinkt. Maar wees voorzichtig: het consumeren van grote hoeveelheden heeft het omgekeerde effect, omdat calorieën zich snel kunnen ophopen!

Houdt de longen gezond

Volgens onderzoek van de Universiteit van Buffalo is het consumeren van witte wijn direct gerelateerd aan een verbeterde longfunctie. Witte wijn bevat de voedingsstoffen die nodig zijn om de longweefsels gezond en goed te laten functioneren. Hoewel rode wijn even goed is voor de longen, is witte wijn veel krachtiger. Wetenschappers beweren dat dit komt omdat witte wijn antioxidanten bevat, die de vorming van chemicaliën voorkomen die bekend staan ​​als “vrije radicalen”, die het longweefsel beschadigen. Bovendien bevat witte wijn minder congeneren en zal je minder snel een kater voelen de volgende dag dat je hem consumeert.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.