Ayurvedische voedingssupplementen
Gezondheid,  Tips

Ayurvedische voedingssupplementen

Ayurveda

Ayurveda is een duizenden jaren oude therapeutische wetenschap uit India en omvat verschillende gebieden. Yoga, massage, meditatie en kruidengeneeskunde horen allemaal bij ayurveda. De ayurvedische kruidengeneeskunde staat bekend als een zachte geneeskunde die de mens centraal stelt. Tegenwoordig worden op basis hiervan verschillende voedingssupplementen aangeboden. Een bekend voorbeeld hiervan is kurkuma, maar in deze blog bespreek ik een paar andere bijzondere voedingssupplementen.

Triphala

Triphala heeft een aantal verschillende effecten op het lichaam. Triphala betekent ook wel ‘drie vruchten’, omdat het bestaat uit drie verschillende vruchten met elk een eigen werking op het lichaam. Dit voedingssupplement wordt in ayurveda vooral gebruikt voor het behouden van een gezond spijsverteringsstelsel. Het kan onder andere helpen bij een opgeblazen gevoel, buikpijn, constipatie, winderigheid en het terugbrengen van de juiste darmflora. Ook helpt het middel bij ontgiften van het lichaam, heeft het antibacteriële eigenschappen en stimuleert de collageenvorming waardoor het de wondgenezing kan bevorderen. De laatste toepassing van triphala die ik wil benoemen is voor oogreiniging. Gebruik van triphala kan helpen bij droge of ontstoken ogen en bij allergieën!

Boswellia Serrata

Boswellia Serrata is het gedroogde gomhars van de Indiase Wierookboom. In de ayurvedische geneeskunde wordt deze hars gebruikt als natuurlijk en krachtig ontstekingsremmend middel. Het kan ook gebruikt worden als natuurlijk alternatief voor paracetamol. Daarnaast heeft het ook een positieve werking op de gezondheid van gewrichten, bloedvaten en luchtwegen. Het boswelliazuur uit de hars remt de productie van leukotrinen in het lichaam, welke verantwoordelijk worden gehouden voor ontstekingsprocessen in het lichaam. Door de combinatie van de pijnstillende werking, de ontstekingsremmende werking en het positieve effect op de gewrichten kan het goed gebruikt worden bij ontstekingen in de gewrichten. Dit supplement werkt hierdoor goed samen met kurkuma, wat ook een gunstige werking op de gewrichten.

Deze supplementen zijn allemaal verkrijgbaar bij De Kurkuma Specialist.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.