Tips

Koffie drinken en gezondheid

Net als bij al het andere drank en voedsel dat we op een dag binnenkrijgen, is het aan te raden om altijd je eigen gezondheid in het achterhoofd te houden. Vandaar dat dit een mooi moment is om stil te staan bij het drinken van koffie. Want is dat eigenlijk gezond? En zitten er bepaalde voorwaarden aan het gebruik van koffie?

Om een antwoord te geven op deze vragen, leveren we je de informatie in een aantal afgebakende punten. Wanneer je deze te allen tijden in het achterhoofd houdt, maak je maximaal gebruik van de vele voordelen van het drinken van koffie:

  • 2 tot 4 koppen koffie is gezond: Het is niet altijd even duidelijk wat nu maximaal gezond is qua het drinken van koffie. Om daar voor altijd een einde aan te maken; 2 tot 4 koppen koffie is gezond volgens het Voedingscentrum. Vervolgens doe je er goed aan om niet alleen maar koffie te drinken op één dag. Wissel dit af met bijvoorbeeld water, melk en een kopje thee.
  • Maximaal 400 mg cafeïne: Verder is het belangrijk om te weten dat je liever niet te gek veel cafeïne op een dag binnen moet krijgen. De positieve effecten veranderen dan in negatieve effecten. Deze grens ligt ongeveer op 400 mg cafeïne. Dit staat gelijk aan 4 kopjes koffie. Voor de meeste mensen is het dus aan te raden om het op één dag bij maximaal 4 keer koffie te houden.
  • Koffie drinken vanaf 13 jaar: Verder raadt het Voedingscentrum aan om kinderen onder de 13 jaar niet met koffie mét cafeïne in aanraking te laten komen. Voor koffie zonder cafeïne geldt uiteraard geen limiet. Dit is alleen maar goed voor kinderen. Vanaf 13 jaar is het zelfs mogelijk om een kopje koffie met cafeïne te drinken.

Kun je niet wachten om een kopje koffie van een zeer hoge kwaliteit uit te proberen? Bekijk dan eens deze gewaardeerde koffiebonen van Koffie Piraat!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.