Recepten

Tips voor gezonde smoothie recepten met Cuisinart

Wie de laatste tijd ook maar een beetje goed heeft opgelet is het waarschijnlijk al opgevallen: we worden ons steeds meer bewust van een gezonde levensstijl en de smoothies zijn in de supermarkten en horeca niet meer aan te slepen. Zo bewegen we meer: we zijn steeds vaker te vinden in de sportschool, doen mee aan groepslessen of zijn thuis fanatiek bezig met onze workouts. Ook zijn we ons steeds bewuster geworden van wat we eigenlijk eten en drinken. Dat verklaard deels de populariteit van smoothies. Omdat deze worden gemaakt van fruit en groenten, gaan mensen er vaak van uit dat ze per definitie gezond zijn. Dat is jammer genoeg niet altijd waar, want smoothies die je koopt in een cafe of in de supermarkt hebben vaak ook ongezonde toevoegingen zoals suiker of vette zuivelproducten. Je kunt ze gelukkig ook zelf maken met behulp van Cuisinart. In dit artikel gaan we een paar gezonde recepten bij langs, om je meer inspiratie te geven. 

Gezonde fruit smoothies recepten 

In tegenstelling tot wat veel mensen geloven, zijn smoothies dus niet altijd even gezond en goed voor je. Daarom is het een beter idee om je smoothie zelf te maken, met behulp van producten van Cuisinart bijvoorbeeld. Zo heb je meer zicht op wat er daadwerkelijk in je smoothie zit. Het wordt namelijk aanbevolen dat je twee of drie stukken fruit per dag moet eten. In smoothies zit vaak veel meer dan dat, wat ook veel meer suiker betekent. Ook suiker uit fruit kan namelijk in grote hoeveelheden slecht voor je zijn. Door eiwit toe te voegen, worden je smoothies bijvoorbeeld gezonder. Ook kun je hiernaast groente toevoegen aan je fruit smoothie, om hem zo gezonder te maken. Het ligt er natuurlijk wel aan wat voor soort groente je toevoegt.

Groene smoothies maken met Cuisinart

Groene smoothies klinken over het algemeen lang niet zo smakelijk als smoothies gemaakt van fruit. Afhankelijk van wat je er verder allemaal in doet, kunnen zij wel gezonder zijn dan fruit smoothies doordat ze minder suiker bevatten. Dit is waarschijnlijk ook een van de redenen waarom mensen steeds vaker voor dit soort smoothie kiezen. Groene smoothies kun je naast in een blender, ook goed maken in keukenmachines van Cuisinart. Door de verschillende opzetstukken, wordt je groente namelijk efficiënt gesneden en vermalen. Om je (groene) smoothie nog gezonder te maken, kan je het best kiezen voor zuivelproducten die laag in vet zijn, zoals bijvoorbeeld magere kwark. Tenslotte kan je voor net dat beetje extra vezels ook zaden of pitten toevoegen, die je overigens ook kan vermalen met producten van Cuisinart. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.