Inspiratie

Hoe worden sauzen gemaakt?

Tegenwoordig zijn er erg veel verschillende soorten sauzen. Je kan het zo gek niet bedenken of er is al een saus voor. Zo heb je saus voor patat, chips, groente, fruit en nog veel meer. Maar hoe komen deze sauzen tot stand? En hoe worden deze sauzen precies gemaakt? Ik ga jullie meenemen in het proces dat een fles aflegt voordat het bij jou op tafel staat.

De smaak

Je wilt als merk zo uniek mogelijk zijn om je concurrenten voor te blijven. Daarom worden er veel experimenten gedaan om de smaak zo goed mogelijk te krijgen. Er worden proeven gehouden bij verschillende mensen en er worden nieuwe ingrediënten toegevoegd aan de saus. Net zolang totdat iedereen tevreden is over de smaak. Bij traditionele sauzen hoeft er niet opnieuw research gedaan te worden voor een lekkere smaak. Het belangrijkste voor dit soort sauzen is consistentie. Je wilt dat elke fles hetzelfde smaakt. Je wilt niet dat de ene keer de ketchup zuurder is en de andere keer weer zoeter. Je moet er dus voor zorgen dat de smaak zoveel mogelijk hetzelfde blijft door de jaren heen.

Hoe worden de sauzen gemaakt

Er zijn verschillende bedrijven die installaties hebben ontworpen voor het produceren van sauzen. Selo is een van die bedrijven die een sausinstallatie heeft ontworpen. Deze installaties zijn een geautomatiseerd proces, waarbij de sauzen worden geproduceerd. De ingrediënten worden tijdens het proces toegevoegd aan de sauzen. De installaties zijn zo gebouwd dat elk product de constante en voorspelbare kwaliteit bedraagt. Elk onderdeel van de machine heeft zijn eigen toegevoegde waarde aan het product. Het ene onderdeel zorgt voor de kleur van de saus, terwijl het andere onderdeel zich weer bezighoudt met de smaakcombinaties. 

Verpakking

De verpakking van de sauzen kan ook per product verschillen. De meeste sauzen gaan in tubes of flessen. Dit zijn vaak de goedkoopste manieren om de sauzen te verkopen. Dit komt omdat er alleen maar gebruik wordt gemaakt van plastic. Een verpakking dat duurder is, is een glazen pot. Een glazen pot zie je voornamelijk bij sauzen die echt traditioneel worden geproduceerd. Deze producten worden vaak al jarenlang op dezelfde manier gepresenteerd aan de klant. Als ze dan opeens de sauzen op een andere manier gaan verkopen, kan dat voor de klant als onnatuurlijk worden ervaren. Daarom moet er dus eerst goed worden nagedacht over de mogelijke consequenties van deze veranderingen. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.