Gezondheid,  Tips

Detoxen als dieetvorm: voordelen

De voordelen van een detox dieet
Overweeg je een detox dieet te gaan volgen en ben je benieuwd wat de voordelen hiervan zijn? Detoxen is helemaal van nu. Veel mensen volgen 2 keer per jaar een detox dieet uit, omdat dit het gehele lichaam van top tot teen reinigt van alle gifstoffen die zich hierin verzameld hebben. Deze mensen voelen zich na afloop energieker, beter in hun vel en gezonder. Hoe dit precies zit? In dit artikel vertellen we je wat detoxen als dieetvorm precies is en wat de voordelen hiervan zijn. Lees snel verder voor meer informatie over het detox dieet!


Detoxen als dieetvorm: wat houdt dit precies in?
Een detox dieet is erop gericht om alle schadelijke stoffen uit je lichaam af te voeren. Denk aan bewerkte voeding, alcohol, roken en pesticiden. Deze afvalstoffen kunnen je lichaam negatief beïnvloeden. Ze zorgen voor een vale huid, problemen met de spijsverrtering, immuniteitsproblemen en depressiviteit. Met een detox dieet zorg je ervoor dat je deze afvalstoffen kwijtraakt. Bij een detox sapkuur dieet drink je gedurende 3, 5 of 7 dagen alleen speciale groente- en fruitsappen. Door deze sappen te drinken en verder niets te eten, zuiver je je lichaam. Suiker, verzadigde vetten en bewerkte producten laat je staan tijdens de detox. Ook drink je geen alcohol en koffie en rook je niet. De bedoeling is dit vol te houden, zodat je lichaam optimaal van de voordelen van het detoxen profiteert. 

Wat zijn de voordelen van detoxen?
Met een detox dieet ontdoe je je van schadelijke gifstoffen uit je lichaam. De kwaliteit van je huid verbetert, je krijgt een sterker immuunsysteem en je zal merken dat je een stuk beter slaapt. Door je lichaam te reinigen zal je ook meer energie krijgen en je hongergevoel minderen. Je wordt geheel van binnenuit gereinigd en verliest ook gewicht. Stel dat je een paar kilo te zwaar bent, dan kun je door te starten met detoxen een begin maken een aan meer gezonde leefstijl. Wanneer je aan het detoxen bent, is het belangrijk om voldoende water te blijven drinken gedurende dag. Je kunt het beste 1,5 liter water aanhouden. Ook groene thee is toegestaan. Door water te drinken, zorg je ervoor dat je lichaam nog beter zijn werk doet, waardoor het detox dieet effectiever is.

Detoxen als stap naar een gezonde leefstijl
Een detox dieet duurt vrij kort. Dit maakt het dan ook tot de perfecte voorbereiding op een dieet voor na het detoxen. Met een detox dieet breng je je lichaam weer naar een startpunt toe. Van daaruit ga je aan de slag met een geheel nieuwe en gezonde leefstijl. Je start met een gezonde basis van meer groente en fruit, biologische- en natuurlijke producten. Wanneer je dit combineert met regelmatig bewegen, zal dit je lichaam zeker ten goede komen. Wanneer je dit voor de eerste keer doet, kun je het beste beginnen met een 3 daagse sapkuur. Ga eens op zoek naar een nutritionist en bestel meteen jouw sappenpakket, zodat je kunt beginnen met detoxen. Je krijgt er ongetwijfeld geen spijt van!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.