Tips

4 oktober – Wereld Dierendag

4 oktober is het weer wereld dierendag. De dag dat jouw huisdier eens extra in het zonnetje mag worden gezet. De dag dat we stil staan bij de vele dieren die het niet goed hebben op deze wereld. De dag dat zelfs enkele vleeseters voor een dag vegetariër zijn. Gelukkig telt de wereld veel dierenliefhebbers die zich hard maken voor een goed leven voor mensen en dier. Toch lijden er nog veel dieren letterlijk een hondenleven. 

Veel honden terug naar het asiel 

Deze blog wordt geschreven na de Corona periode. In de Corona periode, toen veel mensen opeens thuis kwamen te zitten, werd een hond op eens een schaarste goed. Iedereen wilde opeens een hond en zoals het gaat wanneer er van iets opeens nog maar weinig is, de honden werden erg duur. Nadat het kabinet de maatregelen om Corona in te dammen had ingenomen en iedereen weer kon gaan en staan waar hij wilde werden veel honden afgedankt. De nieuwe honden eigenaren hadden zich verkeken op wat er kwam kijken bij het opvoeden van een jonge hond. 

Belangrijke aandachtspunten bij het aanschaffen van een puppy 

Wanneer je een jong geboren puppy koopt is het belangrijk te weten dat deze puppy nog niks weet. Hoe hard het ook klinkt en hoe lief het waarschijnlijk ook bedoeld is, je hebt de puppy bij zijn moeder weggehaald. De puppy is volledig van jou afhankelijk en jij bent verantwoordelijk voor de verzorging en opvoeding van jouw pup. Zorg dus voor goed puppyvoer met geextrudeerde brokken perfect voor jouw pasgeboren puppy. Neem ook direct lessen bij een van de vele puppy cursussen. Hier leer je omgaan met een hond en leer je meer over het gedrag van jouw trouwe viervoeter. De gezondheid van jouw hond is daarnaast heel belangrijk. Ga eens in de 3 maanden naar de dierenarts en zorg dat jouw hond tegen alle ziektes is ingeënt. Het plezier van jouw hond gaat je als het goed is enorm naar het hart. Denk er daarom aan dat je leuke speeltjes koopt voor je hond. 

De grote voordelen van het hebben van een hond

Naast dat die wandelende vlooienbaal van jou je enorm veel geluk en steun zal geven zorgt een hond er ook voor dat je gezond blijft. De hond moet minstens twee keer per dag worden uitgelaten. Trek je wandelschoenen maar aan en zet je stappenteller maar op scherp. De hond maakt van jou een wandel wonder! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.