Hacks om elk gerecht mee te verbeteren
Inspiratie,  Tips

Hacks om elk gerecht mee te verbeteren

We hebben allemaal wel eens een gerecht gemaakt wat tegenviel. Of een favoriet recept wat we vaak maken. Wat kun je doen om deze gerechten op te leuken. Hoe maak je een tegenvallend gerecht toch lekker en hoe maak je je favoriete gerecht opnieuw spannend? Wij geven graag een paar tips, tricks en hacks die kunnen helpen bij het verbeteren van elk recept.

Pittiger maken

Een makkelijke manier om een gerecht aan te passen en te verbeteren is door deze pittiger te maken. Dit kun je gemakkelijk doen door sambal toe te voegen. Sambal is natuurlijk erg geschikt voor aziatische gerechten, maar kun je eigenlijk overal aan toe voegen. Daarnaast maakt het je gerecht niet alleen pittiger, maar voegt het ook echt een smaaksensatie toe. Let goed op welke sambal je toevoegt, want er zijn een hoop verschillende opties die ook allemaal een andere smaak geven. Sommige zijn niet eens (heel erg) pittig. Zoals sambal manis, deze is zoet, en sambal badjak, deze is mild. De meest basis variant is sambal oelek. Deze is pittig en heeft niet veel andere toegevoegde smaken.

Minder pittig maken

Wanneer je bent uitgeschoten met de sambal of te enthousiast bent geweest met het toevoegen van pepers, kan je gerecht erg pittig worden. Veel mensen houden hier niet van. Om dit op te lossen kun je een schepje suiker toevoegen. De suiker zal wat van de pittigheid wegnemen, waardoor je gerecht weer beter in balans komt.

Soep hack

Zelf soep maken is ook enorm leuk, maar soms is het lastig om deze goed op smaak te krijgen door alle verschillende verhoudingen. De makkelijkste manier om dit op te lossen is door een, of een paar, bouillon blokje(s) toe te voegen. Bij twijfel, gooi er eentje bij. Zo zorg je dat je soep niet flauw wordt.

Kruiden kiezen

Kruiden zijn dé manier om je gerecht smaak te geven. Wanneer je eens wat nieuws wilt proberen ruik je simpelweg eerst aan je gerecht en dan aan je kruiden collectie. Als iets ruikt alsof het erbij zou kunnen passen, is de kans erg groot dat het er superlekker bij past. Zo kun je zelf met nieuwe smaken spelen en kun je makkelijk eens wat nieuws proberen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.