Foto van Ivan Samkovvan Pexels
Inspiratie

Tafel dekken volgens de regels, zo doe je dat

Je tafel dek je met bijzondere gelegenheden nog extra uitgebreid. Binnenkort is het weer Pasen en dan wil je graag met vrienden en familie dit uitgebreid vieren met een uitgebreide brunch. Gezellig dat er bezoek komt maar weet je wel hoe je tafel mooi kunt aankleden? Wij hebben hier praktische tips waar je allemaal aan kunt denken met het versieren van de tafel. Je kunt jezelf bijvoorbeeld afvragen met de vraag: Hoe leg je bestek neer? Weet jij dan het antwoord? Wij hebben het antwoord even voor je opgezocht.

Bestek neerleggen is makkelijk toch?

Er zijn wat handige trucjes, waardoor bestek in een keer goed op tafel ligt. Dit klinkt overbodig maar je zult verrast staan hoe snel bestek al niet goed weggelegd wordt. De vorken liggen altijd links van het bord en de messen rechts. De snijkant van het mes ligt altijd richting het bord. De soeplepels liggen weer rechts naast het bord. Het overige bestek ligt boven het bord. Je eet altijd van buiten naar binnen. Dit is handig om te weten, zodat de tafel meteen goed gedekt is, voordat het bezoek er is en je dan niet moeilijk meer hoeft te doen waar het ook al weer hoort te liggen.

Zelfs glazen hebben regels

Naast bestek hebben ook de drinkglazen eigen regels. Het eerste glas waaruit wordt gedronken staat rechts op tafel. Het waterglas staat links. Meestal staan de glazen niet helemaal strak naast elkaar maar een beetje schuin lopend. Tuurlijk is het niet vanzelfsprekend dat je wijn in de ochtend drinkt maar een champagne ontbijt met Pasen moet kunnen toch? 😉

Versiering

Naast de vaste onderdelen van bestek is eettafel decoratie natuurlijk ook een onderdeel van de tafelaankleding. Denk hierbij aan bloemen, servetten, kaarsen. Aangezien in dit geval het vooral gericht is op Pasen. Is het wel leuk om specifieke paasservetten aan te schaffen en neer te leggen. Ook een tafelkleed in dat thema doet het erg goed. Wat leuke paasversieringen erbij en een eitje op tafel en dan is het helemaal af. Smakelijk eten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.