Uncategorized

Gezonde drankjes om *eindelijk* koffie en frisdrank te vervangen

Het opgeven van frisdrank of met suiker beladen koffiedranken is voor veel mensen een populair doel voor de zomer. Natuurlijk, water is de slimste drank die er is, maar als je iets meer verlangt, zullen deze gezonde drankjes je een boost van voeding geven.

Bietensap

Heeft u een paar redenen nodig waarom u bieten in uw dieet zou moeten opnemen? De gezondheidsvoordelen van bieten zijn er in overvloed, te beginnen met het feit dat ze een krachtige bron van foliumzuur, magnesium en nitraten zijn. Ons lichaam zet nitraten om in stikstofmonoxide, wat de bloeddruk helpt verlagen en de doorbloeding verbetert. Sommige onderzoeken suggereren dat het een geweldig voedsel is om te eten voordat je gaat trainen om het uithoudingsvermogen te vergroten. Ideaal om in summer shape te komen dus! Wist je dat bietensap maken heel eenvoudig is? Zelfs zonder sapcentrifuge! Lees het recept eens door op Dameswiki.nl en maak deze zoete, gezonde drank om mee te nemen.

Rode wijn

Dacht je dat rode wijn alleen goed was om achterover te leunen en te ontspannen? Denk nog eens na. Studies suggereren dat matige hoeveelheden alcohol kunnen helpen om HDL (goede cholesterol) te verhogen en slagaderbeschadiging te voorkomen. Resveratrol is een antioxidant die specifiek in rode wijn wordt aangetroffen en die mogelijk nog meer gezondheidsvoordelen heeft, zoals het helpen verminderen van LDL (slechte cholesterol) en het voorkomen van bloedstolsels. Rode wijn kan zelfs uw mondgezondheid verbeteren! Lees hier meer over hoeveel rode wijn goed voor je is en de voordelen: is rode wijn gezond.

Warme chocolademelk

Deze lijst wordt alleen maar beter! Koop nooit meer in de winkel gekochte warme chocolademelkpakketten. Je kunt thuis je eigen gezonde (+ veganistische!) versie maken met ingrediënten die je al bij de hand hebt, zoals amandelmelk, ahornsiroop en cacaopoeder. Je kunt trouwens ook je eigen amandelmelk maken. Het enige dat je nodig hebt zijn amandelen, water, een krachtige blender en kaasdoek of een zak met notenmelk voor dit doe-het-zelf-klusje.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.