Gezondheid

Is wijn drinken ongezond?

Of wijn drinken ongezond is zijn de meningen nogal verdeeld. Als je iedere dag in je eentje een hele fles leegdrinkt is het inderdaad wel goed je af te vragen of dit helemaal gezond is. In dat geval zou ik wel een afspraak met de huisarts maken. Maar als je zo nu en dan een glaasje wijn drinkt is dit geen probleem, zolang het maar met mate is.

Een heerlijke zomerse avond
Op een heerlijke zomerse avond (waar we momenteel nog even op moeten wachten) is het toch heerlijk om eens een lekker flesje Zenato Pinot Grigio open te trekken? Met leuke mensen om je heen is het tevens gezond om lekker in je vel te zitten en te genieten. Dan altijd alleen maar precies erbij stil te staan of je een glaasje teveel drinkt. Want genieten is ook gezond. De vraag is wel of je de volgende dag nog net zoveel plezier ervaart.

Een goede kwalitatieve wijn geeft minder kopzorgen
Wijn van slechte kwaliteit, die vaak erg goedkoop is kan ervoor zorgen dat je hier de volgende dag veel last van hebt. Niet eens zozeer doordat je teveel drinkt, maar doordat de kwaliteit van de wijn niet goed is. Het is dan ook van groot belang om de wijn op een constante temperatuur te bewaren en dat je in het geval van witte wijn, deze een dag van tevoren al in de koelkast legt zodat je de wijn op de juiste temperatuur hebt bij het serveren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.