Gezondheid,  Tips

Twee populaire dieetvormen voor gezond afvallen

Of je nu een paar kilo kwijt wilt of wat meer kilogrammen wilt verliezen, de beste manier om gezond af te vallen is gezond eten en meer bewegen. Gezonder eten en op dieet gaan zijn belangrijk om gezond af te vallen. Daarom geven wij je in dit artikel twee tips mee over dieetvormen die handig en populair zijn om gezond mee af te vallen. Zoals je kunt zien leggen wij de nadruk op gezond afvallen, want het is belangrijk dat je alsnog genoeg blijft eten. Met onderstaande tips hoef je je daar geen zorgen over te maken en zul je binnenkort al resultaten zien.  

Je voeding inwisselen voor caloriearme maaltijden 

Onze eerste tip is om je voeding in te wisselen voor caloriearme maaltijden. Caloriearme maaltijden zijn maaltijden waarbij de calorie-inname laag blijft. Een van de manieren om af te vallen is namelijk om minder calorieën te gaan innemen. Door te kiezen voor caloriearme maaltijden kun je alsnog lekker blijven eten, maar dan krijg je wel minder calorieën binnen en dan zul je uiteindelijk ook af gaan vallen. Maak je geen zorgen, want er zijn genoeg caloriearme maaltijden te vinden die wel lekker zijn en waar je ook goed vol van gaan zitten. Denk bijvoorbeeld aan een goed gevulde salade of roerbak met bloemkoolrijst.  

Een bepaalde periode op de dag eten met intermittent fasting 

Onze tweede tip is om de populaire dieetvorm intermittent fasting te proberen. Hierbij ben je een periode van de dag aan het vasten en een kleinere periode van de dag mag je eten. Het is belangrijk dat je dan genoeg calorieën en genoeg eten en drinken voor de rest van de dag binnen krijgt. Je kunt zelf bepalen welke periode je vast en welke je eet, maar de regel is wel dat de vastperiode langer is dan de eetperiode. Meestal wordt het 16/8 principe gebruikt, waarbij je 16 uur op de dag vast en 8 uur op de dag kan eten.   

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.